071 - 799 84 22

Arbeidsrecht advocaat nodig in Leiden?

Arbeidsongeschikt en werk in Leiden

Als u door ziekte of een handicap werkzaamheden helemaal of gedeeltelijk niet meer kunt uitvoeren, dan bent u (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt. Dit is niet alleen erg vervelend voor uw manier van leven, maar het heeft vaak ook financiële gevolgen.

Als u of een van uw werknemers in deze situatie terechtkomt is het belangrijk dat u weet wat uw rechten en plichten zijn. Onze advocaten staan in de regio Leiden graag voor u klaar om u hierover te adviseren.

Mate van arbeidsongeschiktheid bepalen

Wanneer iemand niet meer (geheel) in staat is om te werken, dan moet de mate van arbeidsongeschiktheid vastgesteld worden door het UWV. Wanneer u voor meer dan 35% arbeidsongeschikt wordt verklaard dan komt u in aanmerking voor een WIA-uitkering. Het bepalen van de mate van arbeidsongeschiktheid wordt gedaan door middel van een gesprek met een verzekeringsarts en een onderzoek door een arbeidsdeskundige. Daarna wordt het verschil berekend tussen wat u vroeger verdiende en wat u met ander werk nog kunt verdienen. Is dit verschil minder dan 35% dan krijgt u geen WIA-uitkering. U kunt hier overigens wel bezwaar tegen maken.

Wilt u meer informatie of juridische hulp bij zaken omtrent arbeidsongeschiktheid in de regio Leiden? Neem dan contact met ons kantoor op door te bellen naar 071 - 799 84 22.

Berntsen Mulder Advocaten

Bij Berntsen Mulder Advocaten zijn wij naast andere rechtsgebieden ook gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Onze arbeidsrecht advocaten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht en publiceren regelmatig artikelen over actualiteiten.

Heeft u ondersteuning of advies nodig bij een zaak binnen het arbeidsrecht? Matthijs Mulder en Jacomien Kapteijn zijn onze ervaren arbeidsrecht advocaten en helpen u graag. Wij hebben gratis inloopspreekuren waar u terecht kunt voor vrijblijvend juridisch advies. Voor kwesties binnen het arbeidsrecht kunt u bij ons terecht op elke laatste vrijdag van de maand tussen 11.00 en 12.00 uur.

Waarom Berntsen Mulder Advocaten?

  • Persoonlijke en betrokken aanpak
  • Professioneel juridisch advies
  • Advocaten met jarenlange ervaring

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialisaties

• Arbeidsovereenkomsten
• Concurrentiebeding
• Beëindigingsovereenkomsten
• Ontslag
• Ontslagvergoeding
• Conflictbemiddeling

Werkgebied

Binnenstad-Zuid, Binnenstad-Noord, Stationsdistrict, Leiden Noord, Roodenburgerdistrict, Bos- en Gasthuisdistrict, Morsdistrict en Boerhaavedistrict.

Hoofdvestiging

Menu Title