015 - 666 74 10

Jurist arbeidsrecht nodig in Leiden?

Arbeidsongeschikt en werk in Leiden

Als u door ziekte of een handicap werkzaamheden helemaal of gedeeltelijk niet meer kunt uitvoeren, dan bent u (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt. Dit is niet alleen erg vervelend voor uw manier van leven, maar het heeft vaak ook financiële gevolgen.

Als u of een van uw werknemers in deze situatie terechtkomt is het belangrijk dat u weet wat uw rechten en plichten zijn. Onze juristen staan in de regio Leiden graag voor u klaar om u hierover te adviseren.

Mate van arbeidsongeschiktheid bepalen

Wanneer iemand niet meer (geheel) in staat is om te werken, dan moet de mate van arbeidsongeschiktheid vastgesteld worden door het UWV. Wanneer u voor meer dan 35% arbeidsongeschikt wordt verklaard dan komt u in aanmerking voor een WIA-uitkering. Het bepalen van de mate van arbeidsongeschiktheid wordt gedaan door middel van een gesprek met een verzekeringsarts en een onderzoek door een arbeidsdeskundige. Daarna wordt het verschil berekend tussen wat u vroeger verdiende en wat u met ander werk nog kunt verdienen. Is dit verschil minder dan 35% dan krijgt u geen WIA-uitkering. U kunt hier overigens wel bezwaar tegen maken.

Wilt u meer informatie of juridische hulp bij zaken omtrent arbeidsongeschiktheid in de regio Leiden? Neem dan contact met ons kantoor op door te bellen naar 015 - 666 74 10.

 

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialisaties

• Arbeidsovereenkomsten
• Concurrentiebeding
• Beëindigingsovereenkomsten
• Ontslag
• Ontslagvergoeding
• Conflictbemiddeling

Werkgebied

Binnenstad-Zuid, Binnenstad-Noord, Stationsdistrict, Leiden Noord, Roodenburgerdistrict, Bos- en Gasthuisdistrict, Morsdistrict en Boerhaavedistrict.

Hoofdvestiging