015 - 666 74 10

Jurist arbeidsrecht nodig in Leiden?

Rechten en plichten werknemer in Leiden

Als u als werknemer een arbeidsovereenkomst tekent, dan bent u gebonden aan de regelingen die daarin opgenomen zijn. Een arbeidsovereenkomst moet voldoen aan bepaalde wettelijke voorschriften over bijvoorbeeld vakantiedagen en de hoogte van het salaris. De voorschriften zorgen ervoor dat u als werknemer wordt beschermd. Het is belangrijk de overeenkomst zorgvuldig door te nemen voordat u deze tekent. Kleine lettertjes die u over het hoofd ziet kunnen in de toekomst voor grote problemen zorgen. Mist er volgens u iets, vraag om duidelijkheid bij uw toekomstige werkgever. Helderheid en transparantie zijn onmisbaar bij het accepteren van een baan.

Ontslag werknemer

Een grote bron van onenigheid en conflict is ontslag. Ontslag is soms noodzakelijk en eerlijk, maar in sommige gevallen ook onterecht. Uw baan is een belangrijk deel van uw leven en het wegvallen van dat deel heeft grote gevolgen, financieel gezien, maar ook psychisch gezien. Als u op de hoogte bent van uw rechten en plichten, dan kunt u de schade zoveel mogelijk beperken. U bent als werknemer namelijk goed beschermd door de Arbowet. U kunt als werknemer vrij makkelijk ontslag nemen, maar u kun niet zomaar ontslagen worden.

Corbeij Juridisch Advies informeert u graag over uw rechten en plichten als werknemer. Bent u ontslagen? Dan helpen wij u graag bij het verkrijgen van een ontbindingsvergoeding.

 

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialisaties

• Arbeidsovereenkomsten
• Concurrentiebeding
• Beëindigingsovereenkomsten
• Ontslag
• Ontslagvergoeding
• Conflictbemiddeling

Werkgebied

Binnenstad-Zuid, Binnenstad-Noord, Stationsdistrict, Leiden Noord, Roodenburgerdistrict, Bos- en Gasthuisdistrict, Morsdistrict en Boerhaavedistrict.

Hoofdvestiging