071 - 799 84 22

Arbeidsrecht advocaat nodig in Leiden?

Rechten en plichten werkgever in Leiden

Heeft u een bedrijf in Leiden of in de omgeving van Leiden en heeft u medewerkers in dienst? Dan moet u op de hoogte zijn van de rechten en plichten die opgenomen zijn in het arbeidsrecht. Uw bedrijf is voor u van groot belang. U kunt niet onverschillig omgaan met het arbeidsrecht. Het niet in acht nemen van bepaalde regelingen kunnen in de toekomst grote gevolgen hebben. U heeft binnen de Nederlandse samenleving, maar ook voor individuele werknemers een grote verantwoordelijkheid.

Bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst moet u rekening houden met verschillende wettelijke regelingen, zoals het wettelijk minimum loon, proeftijden en opzegtermijnen. Bij Berntsen Mulder Advocaten weten wij precies hoe een arbeidscontract eruit moet zien. Wij helpen u bij het opstellen of toetsen van het contract.

Personeel ontslaan

Ontslag geven kan een akelige aangelegenheid zijn. U moet oppassen dat u een werknemer niet onterecht ontslaat. Er zijn verschillende redenen die u kunt aandragen voor het ontslag, zoals bedrijfseconomische redenen, arbeidsongeschiktheid, een verstoorde arbeidsrelatie of disfunctioneren. Het kan zijn dat uw werknemer het ontslag accepteert. In dit geval zullen er niet veel ingewikkelde procedures volgen. Is uw medewerker het niet eens met het ontslag, dan moet u een ontslagvergunning aanvragen bij het UWV. Geven zij u toestemming tot ontslag, dan kunt u de medewerker ontslaan.

In Leiden bent u bij Berntsen Mulder Advocaten aan het juiste adres voor advies en ondersteuning bij ontslag geven. Twijfelt u over uw arbeidsovereenkomst of over het ontslaan van een werknemer? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Berntsen Mulder Advocaten

Bij Berntsen Mulder Advocaten zijn wij naast andere rechtsgebieden ook gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Onze arbeidsrecht advocaten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht en publiceren regelmatig artikelen over actualiteiten.

Heeft u ondersteuning of advies nodig bij een zaak binnen het arbeidsrecht? Matthijs Mulder en Jacomien Kapteijn zijn onze ervaren arbeidsrecht advocaten en helpen u graag. Wij hebben gratis inloopspreekuren waar u terecht kunt voor vrijblijvend juridisch advies. Voor kwesties binnen het arbeidsrecht kunt u bij ons terecht op elke laatste vrijdag van de maand tussen 11.00 en 12.00 uur.

Waarom Berntsen Mulder Advocaten?

  • Persoonlijke en betrokken aanpak
  • Professioneel juridisch advies
  • Advocaten met jarenlange ervaring

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialisaties

• Arbeidsovereenkomsten
• Concurrentiebeding
• Beëindigingsovereenkomsten
• Ontslag
• Ontslagvergoeding
• Conflictbemiddeling

Werkgebied

Binnenstad-Zuid, Binnenstad-Noord, Stationsdistrict, Leiden Noord, Roodenburgerdistrict, Bos- en Gasthuisdistrict, Morsdistrict en Boerhaavedistrict.

Hoofdvestiging

Menu Title