015 - 666 74 10

Jurist arbeidsrecht nodig in Leiden?

Rechten en plichten werkgever in Leiden

Heeft u een bedrijf in Leiden of in de omgeving van Leiden en heeft u medewerkers in dienst? Dan moet u op de hoogte zijn van de rechten en plichten die opgenomen zijn in het arbeidsrecht. Uw bedrijf is voor u van groot belang. U kunt niet onverschillig omgaan met het arbeidsrecht. Het niet in acht nemen van bepaalde regelingen kunnen in de toekomst grote gevolgen hebben. U heeft binnen de Nederlandse samenleving, maar ook voor individuele werknemers een grote verantwoordelijkheid.

Bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst moet u rekening houden met verschillende wettelijke regelingen, zoals het wettelijk minimum loon, proeftijden en opzegtermijnen. Bij Corbeij Juridisch Advies weten wij precies hoe een arbeidscontract eruit moet zien. Wij helpen u bij het opstellen of toetsen van het contract.

Personeel ontslaan

Ontslag geven kan een akelige aangelegenheid zijn. U moet oppassen dat u een werknemer niet onterecht ontslaat. Er zijn verschillende redenen die u kunt aandragen voor het ontslag, zoals bedrijfseconomische redenen, arbeidsongeschiktheid, een verstoorde arbeidsrelatie of disfunctioneren. Het kan zijn dat uw werknemer het ontslag accepteert. In dit geval zullen er niet veel ingewikkelde procedures volgen. Is uw medewerker het niet eens met het ontslag, dan moet u een ontslagvergunning aanvragen bij het UWV. Geven zij u toestemming tot ontslag, dan kunt u de medewerker ontslaan.

In Leiden bent u bij Corbeij Juridisch Advies aan het juiste adres voor advies en ondersteuning bij ontslag geven. Twijfelt u over uw arbeidsovereenkomst of over het ontslaan van een werknemer? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialisaties

• Arbeidsovereenkomsten
• Concurrentiebeding
• Beëindigingsovereenkomsten
• Ontslag
• Ontslagvergoeding
• Conflictbemiddeling

Werkgebied

Binnenstad-Zuid, Binnenstad-Noord, Stationsdistrict, Leiden Noord, Roodenburgerdistrict, Bos- en Gasthuisdistrict, Morsdistrict en Boerhaavedistrict.

Hoofdvestiging